divendres, 16 de setembre del 2011

El futbol no és compatible amb els estudis (?)

Juan Eduardo Esnaider és l´entrenador del Saragossa B, i ha sortit publicat a l´Heraldo de Aragon que va prohibir a un jugador presentar-se a l´examen de selectivitat perque "el que has de fer després d´entrenar és descansar i no estudiar" i perque "el futbol és incompatible amb els estudis".

No se n´ha fet massa ressò d´aquesta notícia, i jo crec que seria important que s´escampés i els seus companys de professió, els entrenadors, ho censuressin. El Saragossa donaria un bon exemple si cessés l´entrenador del seu filial perquè el que ha fet no té nom, i més tenint en compte que es tracta d´un filial, on acostuma a haver-hi jugadors molt joves en edat d´estudiar i que en molts casos pot ser que no arribin a ser futbolistes d´elit. Un entrenador, sobretot quan entrena a jugadors que no són professionals, ha de ser també un formador de persones.

Podria citar uns quants jugadors que demostren que ser futbolista d´elit no ha d´estar renyit amb els estudis, tot i que s´ha de reconèixer que el futbol potser és l´esport on els seus practicants estudien menys.

El més trist de tot plegat és que l´Esnaider, que havia jugat a l´Espanyol, Saragossa, At. de Madrid, Juventus, entre d´altres, té 5 fills, i almenys un juga a futbol. Quin mal exemple que tenen a casa.

1 comentari:

Sergi ha dit...

Deu tenir por que li passin la mà per la cara...